SuomiEnglantiVenäjäSaksa

YLEISTÄ KIIMINKIJOESTA

Kiiminkijoki sopii Sinulle, joka olet kiinnostunut retkimelonnasta, kalastuksesta ja yleensä luonnossa liikkumisesta. Kiiminkijoki on kaunis, monimuotoinen ja luonnoltaan rikas joki. Se on turvallinen, helposti saavutettava kohde kattavine virkistyspaikkaverkostoineen ja monipuolisine matkailupalveluineen.

Joen latvavedet saavat juurensa Puolangan vaaramaisemista joissa matkailija voi tutustua Suomen korkeimman luonnonvaraiseen vesiputouksen Hepokönkääseen tai vaikkapa Hiihtokeskus Paljakan tarjontaan. Joen maisemat vaihtelevat erämaisesta osuudesta pohjalaiseen maalaismaisemaan. Matkan varrella on koskia ja suvantoja niin kalastukseen, melontaan tai vain ulkona viihtymiseen.


Kiiminkijoki ry:n toimintaa 

Kiiminkijoki ry on jokivarren kuntien perustama yhdistys, jonka tarkoitus on tehdä Kiiminkijokea ja sen ympäristöä tunnetuksi virkistys- ja matkailualueena kotimaassa ja ulkomailla sekä pyrkiä edistämään matkailuelinkeinon, luonnon virkistyskäytön ja jokivarsiseudun ja vesistön luonnontaloudellista kehittämistä jäsenkuntien alueella. Lisäksi yhdistys toimii Kiiminkijoen valuma-alueen sosiaalisena, kulttuurisena ja elinkeinollisena yhdyssiteenä kuntien, kylien ja suuralueiden matkailu- ja kehittämisasioissa. Tänä päivänä Kiiminkijoki ry:n jäseniä ovat Oulun kaupunki, Utajärven ja Puolangan kunnat sekä jokivarren yrityksiä, kyläyhdistyksiä ja kalastuskuntia.

 

Kiiminkijoen taukopaikat ja opasteet kuntoon 


Kiiminkijoen varrella on käynnissä Oulun Seudun Leaderin rahoittama hanke, jonka tarkoituksena on saada joen taukopaikkaverkostoa kunnostettua ja samalla lisätä joen houkuttelevuutta kalastajien, melojien ja muiden retkeilijöiden keskuudessa. Hankkeessa on tehty Kiiminkijoen alueesta nettiin digitaalinen kartta, joka tulee myös mobiililaitteilla selattavaksi. Se löytyy täältä.

Vuonna 2020 aloitetaan varsinaiset työt maastossa eli kunnostetaan Kiiminkijoen taukopaikkojen rakenteita keski- ja yläjuoksulla sekä uusitaan kalastuspaikkaopasteet niin teiden varsille kuin jokiretkeilijöille rannassa olevat taukopaikkaopasteet. Nykyinen hanke kestää vuoden 2020 loppuun ja jatkuu tarvittaessa 2021.

   

 

Yhteystiedot

Kiiminkijoki ry, Harjutie 18, 91300 Ylikiiminki
 

Kiiminkijoki ry:n hallitus 2020

Puheenjohtaja

Pentti Marttila-Tornio
puh. 0400 363 222
ylikiimingin.kalastuskunta(at)gmail.com

Hallituksen jäsenet

Sirpa Eskola
sirpa.eskola(at)goarctic.fi 

Pasi Haapakangas
haapakangas.pasi(at)mail.suomi.net

Heikki Kanniainen
heikki.kanniainen(at)puolanka.fi

Terttu Kuusela
terttu.kuusela(at)iki.fi

Juha Lindström
juha(at)kiiminkijoki.fi

Anne Sormunen
anne.sormunen(at)utajarvi.fi

Veijo Väänänen
veijo.vaananen(at)ouka.fi

Sihteeri

Petri Haapala
puh. 040 5735 284
petri(at)kiiminkijoki.fi