SuomiEnglantiVenäjäSaksa

YLEISTÄ KIIMINKIJOESTA

Kiiminkijoki sopii Sinulle, joka olet kiinnostunut retkimelonnasta, kalastuksesta ja yleensä luonnossa liikkumisesta. Kiiminkijoki on kaunis, monimuotoinen ja luonnoltaan rikas joki. Se on turvallinen, helposti saavutettava kohde kattavine virkistyspaikkaverkostoineen ja monipuolisine matkailupalveluineen.

Joen latvavedet saavat juurensa Puolangan vaaramaisemista joissa matkailija voi tutustua Suomen korkeimman luonnonvaraiseen vesiputouksen Hepokönkääseen tai vaikkapa Hiihtokeskus Paljakan tarjontaan. Joen maisemat vaihtelevat erämaisesta osuudesta pohjalaiseen maalaismaisemaan. Matkan varrella on koskia ja suvantoja niin kalastukseen, melontaan tai vain ulkona viihtymiseen.


Kiiminkijoki ry:n toimintaa - uusi taukopaikkahanke alkanut

Kiiminkijoki ry on jokivarren kuntien perustama yhdistys, jonka tarkoitus on tehdä Kiiminkijokea ja sen ympäristöä tunnetuksi virkistys- ja matkailualueena kotimaassa ja ulkomailla sekä pyrkiä edistämään matkailuelinkeinon, luonnon virkistyskäytön ja jokivarsiseudun ja vesistön luonnontaloudellista kehittämistä jäsenkuntien alueella. Lisäksi yhdistys toimii Kiiminkijoen valuma-alueen sosiaalisena, kulttuurisena ja elinkeinollisena yhdyssiteenä kuntien, kylien ja suuralueiden matkailu- ja kehittämisasioissa. Tänä päivänä Kiiminkijoki ry:n jäseniä ovat Oulun kaupunki, Utajärven ja Puolangan kunnat sekä jokivarren yrityksiä, kyläyhdistyksiä ja kalastuskuntia.

Kiiminkijoen varrella on alkanut Oulun Seudun Leaderin rahoittama hanke, jonka tarkoituksena on saada joen taukopaikkaverkosto parempaan kuosiin ja samalla lisätä joen houkuttelevuutta kalastajien, melojien ja muiden retkeilijöiden keskuudessa. Kiiminkijoen virkistyspaikat kuntoon -nimisessä hankkeessa kartoitetaan Kiiminkijoen pääuoman varrella sijaitsevat tauko-ja virkistyspaikat sekä päätetään mitkä virkistyspaikoista tullaan kunnostamaan. Hankkeen aikana teetetään Kiiminkijoen alueesta nettiin digitaalinen kartta, joka tulee myös mobiililaitteilla selattavaksi. 

Hankkeen tulosten pohjalta laaditaan jatkohanke ensi vuodelle, jonka aikana tehdään varsinaiset työt maastossa eli kunnostetaan Kiiminkijoen tauko-ja virkistyspaikkojen rakenteet sekä uusitaan opasteet niin teiden varsille kuin jokiretkeilijöille rannassa olevat taukopaikkaviitoitukset. Nykyinen hanke kestää 23.4-22.10.2019 ja jatkohanke on tarkoitus ajoittaa vuodelle 2020.                                                                                                                                                                                                                             

Yhteystiedot

Kiiminkijoki ry, Harjutie 18, 91300 Ylikiiminki
 

Kiiminkijoki ry:n hallitus 2019

Puheenjohtaja

Pentti Marttila-Tornio
puh. 0400-363 222
ylikiimingin.kalastuskunta(at)gmail.com

 

Hallituksen jäsenet

Timo Autio
timo.autio87(at)gmail.com

Sirpa Eskola
sirpa.eskola(at)goarctic.fi 

Pasi Haapakangas
​haapakangas.pasi(at)mail.suomi.net

Heikki Kanniainen
heikki.kanniainen(at)puolanka.fi

Juha Lindström
juha(at)kiiminkijoki.fi

Anne Sormunen
anne.sormunen(at)utajarvi.fi

Veijo Väänänen
veijo.vaananen(at)ouka.fi

Sihteeri

Petri Haapala
puh. 040 5735 284
petri(at)kiiminkijoki.fi