SuomiEnglantiVenäjäSaksa

Kalastus Kiiminkijoella

Kiiminkijoki soveltuu hyvin rannalta tapahtuvaan uistin- ja erityisesti perhokalastukseen kevyillä heittokalastusvälineillä. Joen leveys vaihtelee 15-90 metriin ja se on kahlattava, sopivankokoinen joki. Vesi on humuspitoinen ja siten väriltään ruskeahko. Kalojen ravintona on mm. monipuolinen hyönteistö.

Alkukesällä jokeen nousee merestä meritaimenta jonka rasvaevällinen muoto on rauhoitettu, rasvaeväleikatun meritaimenen saa ottaa saaliiksi (alamitta 50 cm) ja lohta (alamitta 60 cm). Lisäksi luontaisia kaloja ovat harjus (alamitta 35 cm), hauki ja ahven.

Kiiminkijoella on käytössä yhteisviehelupa, joka oikeuttaa kalastamaan perholla ja uistimella kaikkia kalalajeja koko joen pääuomassa Haukiputaantie (847) Kiiminkijoen ylittävältä sillalta ylöspäin Puolangan Kivarinjärveen asti yhteensä noin 170 km:n matkalla.

Kalastonhoitomaksu

Kalastonhoitomaksu on kalastuksen perusmaksu, joka tulee maksaa, jos on iältään 18–69-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä tai ravustaa. Poikkeuksena ovat kalastajat, jotka ehtivät täyttää 65 vuotta 31.12.2023 mennessä.

Alle 15-vuotias ei tarvitse kalastuslupia.

Kartta
Kiiminkijoen vedenkorkeus ja virtaamat

Rauhoitukset:

Kiiminkijoelle voi ostaa kalastusluvan suoraan Internetin kautta tai jokivarren alueella olevista lukuisista luvanmyyntipaikoista.

Kiiminkijoessa oleville erityiskalastusalueille on rakennettu hyvät palvelut; nuotiopaikat, laavut tai kodat.

Kiiminkijoen kalatalousalueen, osakaskuntien ja Luken poikasistutukset Kiiminkijoen vesistöön v. 2019:

Kalastuslinkkejä:

www.ylikiiminginkalastuskunta.fi

https://www.oulujoenkalastusopas.fi/kalastusluvat/sanginkylan-kalastuskunta/

https://kalallakainuussa.fi/kalapaikka/puutiokoski-ja-karryskoski/

www.mekkala.fi