SuomiEnglantiVenäjäSaksa

Melonta Kiiminkijoella

Kiiminkijoki tarjoaa upean ja helposti saavutettavan melontareitistön. Luonnosta ja maaseudusta kiinnostuneet kohtaavat reitillä erämaamaisemia, hiljaisuutta, vehreitä maatalousmaisemia sekä rikkaan jokiluonnon.

Jokivarren lukuisat matkailuyrittäjät järjestävät joelle eripituisia ohjattuja melonta- ja kalastusretkiä. Kiiminkijoella voidaan toteuttaa kokeneen oppaan avulla sekä lyhyitä muutaman tunnin kestäviä melontaretkiä että useamman päivän safareita yhdistettynä vaikkapa kalastukseen. Ruokailun ja majoittumisen mahdollistavia taukorakenteita (laavut ja kodat) on noin 10 km välein. Jokivarressa ja sen läheisyydessä on tarjolla majoitusta mummon mökeistä hotellihuoneisiin.

Omatoiminen retkeilijä voi vuokrata täydellisen melontakaluston kuljetuksineen ja aloittaa melonnan valitsemastaan paikasta.

Olosuhteet vaihtelevat kauden aikana vuodenajan ja virtaaman mukaan. Yleensä kesä - heinäkuu tarjoaa aloittelijalle vähäistä virtausta, jolloin kosket ovat helppoja kulkea. Joissakin koskissa voi kanootin joutua uittamaan läpi. Kokeneille melojille jäiden lähdön jälkeinen aika juhannukseen asti antaa eniten. Muutamat kosket, esimerkiksi Koitelinkoski ja Kalliuskoski, ovat tällöin III -luokan koskia.

Suosittuja melontaosuuksia

  • Kivarinjärvi - Kurimonkoski 24 km
  • Juorkuna - Lamminkoski 31 km
  • Huoseuslampi - Jokikokonkoski 33 km
  • Koitelinkoski - Haukipudas 35 km
  • Pirttijärvi - Pirttijoki - Tilanjoki - Kurimonkoski 33 km
jokiprofiili

Kartta

Kiiminkijoen vedenkorkeus ja virtaamat